10.12.13

Pungesti vs Chevron

Nu am mai scris de mult pe blog dar astazi parca ma trage ceva sa insir cateva fraze intrucat am asa un soi de nemultumire fata de ceea ce se intampla in tara. Imi amintesc de vremea copilariei  si despre jocurile pe care le jucam ; unul din ele se numea "Tarile" Fiecare isi lua un nume  aunei tari  pe care o doreau , chestia este ca majoritatea doreau America .Cel care detinea mingea o arunca in sus si striga " Sa vina , sa vina America"  , cel care purta acest nume trebuia sa prinda mingea  si sa strige alta tara si tot asa. Iata a sosit America- si acum ce facem? Ne uitam , comentam  si lasam America sa-si faca treaba , adica sa i-a pamantul cu voie sau fara de voie.
Ma intrebam daunazi cu ce se aseamana acest  timp pe care il traim ? ! Cu vremea Colectivizarii. Cei care au auzit povesti de la parinti isi pot da seama ce abuzuri au trait in acele vremuri acest popor bland si supus.
 Colectivizarea  s-a produs in anii comunismului ,prin 1950 , Unii au ramasw fara case , fara pamanturi  si fara vite. Cum de s-a intamplat asta ; foarte simplu , veneau decizii de sus  si pana la fiecare sat in parte era interpretata de fiecare cum vroia si impotriva cui vroia.  Bunicului meu i-a fost luata casa sub pretext ca este chiabur  si ca iubeste biserica iar nepotii nu am fost primiti la gradinita din acest motiv, dar din bunatatea bucatareselor beam si noi laptele printre gard. aceasta imagine mi-a  ramas intiparita pana acum. Acest abuz l-a primit intreg poporul roman  de aceea fiecare dintre noi doreste sa stea cat mai departe de politica . Politica in acest moment este facuta de persoane dezinteresate de apararea poporului , a pamanturilor bogate tarii pe care le ravnesc altii.  ,
Sa fie frica de foamete? Nu cred taranii din acea zona au fost saraci dintotdeauna si sau hranit cu ceea ce le-a daruit pamantul sfant pe care l-au lucrat asa cum dumnezeu le-a poruncit din mosi stramosi.
Puterea celor care vor sa jefuiasca tara este de nivel global  ei au interese mult mai mari asupra intregului pamant; fiecare tarisoara este bogata si are resurse variate, Deci totul se poate COTROPI !
Acum ma mai intreb; ce vom fi noi oare ?STAPANI sau ASUPRITI .
 Poate stie cineva  ? eu nu vad un raspuns in viitorul apropiata pentru ca Suntem UN POPOR DATOR pentru multi ani  si va fi foarte greu. Americanii ne-au invatat  ca avem" drepturile omului" dar unde sunt ?
Daca omul de la Pungesti doreste ca pamntul lui sa fie al lui  de ce este impiedicat ?Atunci de ce mai vorbim de PROPRIETATE PRIVATA (ca tot de la americani am invatat-o si pe asta)
 Americanii  sau Chevron sa zic asa  sunt probabil urmatorii nostri STAPANI (dupa turci care ne-au incalecat  vre-o cateva sute de ani) Deci trecem ca vaca la muls  din STAPAN in STAPAN.
CE ESTE COLECTIVIZARE, AMERICANIZARE ? pentru ca este o asemanare foarte mare.
 Daca ai ceva de spus spune-o pe bune.

Un comentariu:

António Jesus Batalha spunea...

Estive a ver e ler algumas coisas no seu blog que achei muito interessante,e espero voltar mais algumas vezes,deu para ver a sua dedicação e sempre a prendemos ao ler blogs como o seu.
Gostei de tudo o que vi e li.
Vim também desejar muita paz,saúde e grandes vitórias.
São os votos do Peregrino E Servo.
Abraço.
http://peregrinoeservoantoniobatalha.blogspot.pt/