16.5.12

Bucuria de fiecare zi

Bucuria de fiecare zi poate fi o stare minunata , ce vine din interiorul nostru, este un rod al gandurilor noastre care ne poate face fericiti.  Usor de spus cuvantul "Fericire" , greu de inteles modul in care trebuie sa ajungem la aceasta stare, pentru ceea ce ne face fericiti pe noi este partea finnaciara . Cei care traiesc in mediul rural ( in sate de lume uitate) sunt mult mai fericiti pentru ca starea lor  de bucurie vine din dragostea pentru pamant si chiar pentru vietatile pe care le cresc in curte. Cata nefericire poate crea orasul, stresul si marea  alergatura dupa primul loc in ierarhia averilor. Lipsa de timp si dezordinea din viata fiecarui om aflat in alerta de "Lacomia bunurilor" face ca acesta sa se indeparteze de linistea creatoare si credintele neamului nostru. Am uitat de la o etapa la alta  ca  fiecare clipa suntem transformati  in robotei ; aceleasi lucruri facute zilnic , la aceleasi ore in acelasi cerc vicios , fara sa privim natura inconjuratoare sa-i savuram frumusetea si sa ne incarcam cu energie pozitiva pentru ceea ce urmeaza.
 Se mai intreaba cineva "De ce totul in natura inconjuratoare este atat de viu colorat ? de ce florile infloresc ? de ce salcia si teiul ne imbata cu mirosuri minunate? Si sunt atat de multe intrebari , dar in inima noastra nu mai este loc pentru ele intucat sunt inlocuite  cu intebari ca "Cat o mai creste euro?" cand termin creditul? cand imi schimb masina? si multe alte framantari ce vin din dorinte desarte.  Cine isi mai intraba sufletul ce isi doreste cu adevarat ?Ne lasam in voia  mintii care ne conduce spre o lume pe care toti si-o doresc in aceste clipe , aceea a arata tuturor cat de bine plasati financiar suntem, iar unii isi fac chipuri cioplite pentru a se asemana cu stiu eu ce personaj cunoscut din lumea mare. Ba unii invata arta gesticulatului pentru a fi mai interesanti  si in loc sa citeasca o carte de cultura generala se inscriu la tot felul de cursuri pentru  a-si lua diplome pe care sa le arate prietenilor sau cunostintelor .
 Cati oare inteleg ca viata este un dar in care trebuie sa daruiesti ca sa primesti , sa te obosesti ca sa castigi , sa stii sa te opresti cand totul este frumos, sa stii sa te rogi  si sa multumesti sa stii  cand sa privesti  si sa simti cand cineva te priveste si multe multe altele care fac parte din frumusetile noastre interioare. Putem bucura sufletul privind intens o floare , ea poate crea in inima noastra o floare mult mai mare care sa ne patrunda cu o  intensa emotie  si care sa aduca o schimbare in fiinta noastra. Bucuria cea mai mare este atunci cand noi insine putem genera  prin ganduri frumoase, prin imagini din natura adevarata traire , constientizarea ca Dumnezeu ne-a dat viata pentru a trai in armonie cu natura , pentru al descoperi pe El in fiecare faptura , vietuitoare , floare,  planta , cer apa, si toate celelalte pe langa care trecem nepasatori. Ce-i mai inaltator decat bucuria de fiecare zi ?  si fiecare dintre noi ar trebui ca in fiecare dimineata la trezire sa multumeasca celui de Sus pentru bucuriile pe care le aduce si n-i le daruieste necondotionat.. Traind zilnic cu acest sentiment de recunostinta pentru ceea ce vedem in jur totul se poate transforma in adevarata  bucurie, intr-o viata traita demn fara atatea griji create din scopuri care nu ne definesc pe multi dintre noi. Bucuria genereaza bucurie, un zambet trimis in dar poate da  incredere altei persoane, poti descoperi o lume noua  asa cum ai cunoscut-o in copilarie. Schimba optiunea , traieste in prezent si nu intr-un tunel de tabla identic unui topogan pe care mergi continuu. Alearga , zambeste,  comunica  fii tu insuti in lumea reala. 

Niciun comentariu: