15.7.11

Esentialul in jurnalele de stiri

Invata sa fii dependent de lucruri minunaate
Primul lucru pe care il face un om dupa ce se trezeste sunt necesitatile iar apoi urmeaza sa deschida televizorul. A zis bine cineva ca: suntem teledependenti.  La fel si copii, nu le plac jocurile pe care le-au jucat parintii lor , care fac sacrificii mari pentru a le cumpara tot ceea ce lor le-a lipsit ; in schimb gasesc totul de cand sunt in patut. telecomanda.
 Daca ai o zi libera din viata ta si vrei sa o petreci doar acasa , este cea mai mare greseala pe care majoritatea o fac. De ce ?  Pentru ca chiar daca nu vrem sa recunoastem , acasa este  televizorul  cel care ne influienteaza fiecare secunda din viata ; acesta merge continuu.    Cu telecomanda in mana spicuim emisiuni care sa ne aduca ceva nou , dar in schimbul cautarilor noastre nu gasim decat jurnale pline de crime.
 Poate cineva sa dea definitia unui jurnal , sau emisiuni care se numeste emisiune de stiri?   Mai toate posturile de televiziune incep stirile cu viata vedetelor si cu tot ceea ce tine de salbaticie , de incultura.
  De ce trebuie sa vedem asa ceva?   Bine am inteles schimb canalul dar vreau sa ma informez si gasim aceleasi stiri prezentate in aceiasi ordine, urmate toate de publicitate in aceiasi secunda.    Avem cu ce ne lauda , cu divele din Romania care trec oceanul spre America  precum  merge matusa Ioana la vecina dupa bors, apoi cu politicienii nostri care au furat o tara cu acte in regula fiinda legea o permite si oamenii frustati care se razbuna pe cei apropiati. Asta este ora de stiri a tururor  romanilor. ar fi bine daca in momentul reclamelor am primi o doza de realitate care ar spune cam asa: '   Pentru sanatatea dumneavoastra evitati consumul exagerat de stiri"    Iar daca intradevar am exagerat sa stiti ca mi-am spus parerea, cam asa vad eu lucrurile Atat stirile precum si desenele animate sunt violente . Parinti violenti , copii violenti, si natiune care isi pierde incetul cu incetul tradiile  care fauresc cultura.
  Unde ne aflam ? acolo unde sigur ne dorim, acolo unde totul se surpa si totul devine dezastru si nu vrem sa intelegem ca suntem singurii vinovati. Cat de curand generatiile viitoare vor cauta sa afle cine suntem de fapt si nu se stie ce vor  gasi sau daca vor gasi ceva.

Niciun comentariu: