28.10.11

Autorecensamant

Cetatenii orasului Bucuresti vor fi singurii care trebuie sa se autorecenzeze, din motivul ca aici au fost recenzati cel mai mic numar  de cetateni.  Formularul pentru autorecenzare poate fi gasit pe internet  si descarcat , dupa care trebuie pus intr-un plic si trimis catre institutia de stat.  Dilema este ca nu se stie nici acum daca codul numeric personal v-a trebui completat; nimeni nu a putut da o lamurire pentru acest lucru. Necesitatea acestor date nu poate fi inteleasa  de catre  populatie intru-cat  teama pentru prelucrarea datelor ii face pe cetateni sa  fie tematori.  Populatia trebuie sa primeasca o explicatie care sa-i faca sa inteleaga  ca este o necesitate nationala intrucat ( de exemplu)   vor fi prinsi mult mai usor cei certati cu legea.
 Sa presupunem ca justitia,  politia au nevoie de aceste date pentru combaterea unor fapte ilegale.
Posibil ca sa fie mai multe persoane cu aceleasi nume si prenume  iar distinctia o vor face codul numeric personal.
 Sau intamplat cazuri cand au fost persoane declarate decedate ,  fiind dintr-o  anume  localitate  si au fost ridicate drepturile un altui locuitor din alta localitate.
 Autorecensamantul este o a doua etapa prin care Bucurestenii vor trebui sa -si declare identitatea; vom vedea cat de posibila este acasta solutie intrucat nici in America nu a dat rezultate.
Intrebarea este ; ce face cel care nu are internet? trebuie sa se roage de vecini sau poate fi o afacere pentru xerox?

Niciun comentariu: