14.12.11

Vlad Tepes unde esti ?

Vlad Tepes  s-a nascut in anul 1931  si-a inceput domnia prin anul 1448. In perioada  domniei sale haosul din Tara Romaneasca  a fost infrant prin metodele sale diabolice de ai trage in teapa pe cei care nu respectau legile. Mai intai i-a luat pe boieri care isi vedeau interesele lor nu pe cele reale ale tarii si apoi pe negustorii care nu-si plateau taxele.Domnia lui Vlad Tepes s-a sfarsit la foarte scurt timp fiind indepartat de partea adversa care o putem numi "Mafia"  Daca dam timpul inapoi observam asemanarea vremurilor  ; cei care au preluat conducerea tarii dupa 1989  au fost imbatati de mireasma puterii  si au lasat totul la voia intamplarii. Avem nevoie de un nou  Vlad Tepes care sa faca ordine in tara , sa impuna legi si reguli care sa fie respectate. Se spune ca pe vremea lui Vlad Tepes in orasul Targoviste era o fantana unde exista un  pahar (cupa )de aur cu care trecatorii beau apa; acesta  a disparut dupa ce Vlad Tepes nu a mai fost Domn. al Tarii Romanesti. Concluzia este ca omul trebuie sa stie de frica nu de legi. In momentul actual boierii nostri nu stiu nici de frica nici de legi "ei reprezinta totul"   
  Reprezinta tara, reprezinta legea, reprezinta mafia , bunastarea si siguranta .Cineva striga candva "Unde esti tu Tepes Doamne"?    era un strigat de disperare , un strigat al neputintei a omului de rand care este exploatat, si care este nesemnificativ pentru cei  mai marii ai  tarii. Suntem indopati precum curcile cu circ politic iar clanurile isi vad de treaba ca si cum averea tarii este  a celui care are putere mai mare.Natiunea toata este manipulata si speriata de saracie , de lipsa banilor  de instabilitate financiara  ca si cum am fi "un popor handicapat " , declarat incapabil de    avea demnitate si personalitate


.Este necesar  sa avem un conducator in fruntea tarii care sa fie "Mana de Fier " a Romaniei?
Avem nevoie de legi scurte si drepte care sa poata fi aplicate fara sa mai existe cuvantul "Daca" ( se v-a gasi vinovat) ?
Avem nevoie de Siguranta copiilor nostri?



Un comentariu:

Sol spunea...

Hoje, compartilho com você, a minha alegria por mais um ano que passamos poetando sobre amor, tristeza, solidão, saudade, alegria, esperança, sonhos, lágrimas, amizade, paixão, livros, cinema, contos, desejos, cuidados com o próximo e tantas outras coisas..
então...
FELIZ NATAL!
FELIZ ANO NOVO!

bjs.Sol