21.9.10

Apa de ivor ,vesnica si pura

Aceste versuri sunt scrise de un fost primar , care iubeste natura inclusiv apa acestui izvor numit Sipot.
Nu era nici zi nici noapte , era o dimineata posomorata precum eram eu . Plecam de pe locurile unde m-am simtit exact ca in copilarie , ocrotita de mama si plina de iubirea ei. Gandurile mele erau amestecate aduceau bucurie si totodata tristete dar totusi viata este frumoasa daca stii sa traiesti prezentul. Asa ca am indepartat intunericul apasator si am zis ca mai bine sa fac cateva poze spre amintire. Cerul parca plange ,dar aare o frumusete aparte chiaar daca cenusiul predomina.



Aici era un vechi I.A.S. care se numeste Pojorani si unde faceam practicaa pe cand eram eleva.
La iesirea din sat cum ai spunem noi "La DEAL" este un izvor numit SIPOT aaici in vremuri trecute toate femeile mergeau in zilele de marti , joi si sambata la spalat rufe. Din sat pana la Sipot sunt cam doi Km, si jumatate iar pe acest traseu in aceste zile se puteau vedea multe femei cu albia in spate mergand la spalatul rufelor care erau intinse la uscat pe iarba .

Apa de la acest izvor este foarte buna pentru bolile de stomac. Vremurile au trecut , oamenii sau schimbat dar izvorul curge cu aceiasi intensitate din deal . Aici se opresc mai toti trecatorii pentru a-si umple sticlele sau bidoanele cu apa vindecatoare. Cei din sat vin cu butoaie sa le umple pentru a avea apa de spalat , se aseamana cu apa de ploaie.


Daca nu ai incercat apa de izvor  , incearca si vei simti cu adevar ca ceva este mult mai viu iinauntrul tau , aceia este hrana naturala si vie care ne curata si face mai buni.

4 comentarii:

ღAzucenaღ spunea...

Apa de izvor e cea mai buna.

Sol spunea...

lugares diferentes dos nossos aqui do Brasil..
trouxe-me uma certa nostalgia.
lindo.
beijos Sol

C.T spunea...

Intradevar apa de izvor este un remediu pentru diferite afectiuni .

C.T spunea...

Quando você toca o coração de alguém com as memórias é um prazer. Nostalgia faz parte de nossas vidas.