16.4.11

Julieta si oceanul

Traversam oceanul
Julieta sa nascut la tara si a primit frumosul nume  dupa ce mama sa o tanara  frumoasa plina de pasiuni ascunse a vazut la televizor piesa de teatru  ; aceea cu multa dragoste si lacrimi,  unde s-au otravit aia doi. Romeo si ea, asa se numea, da mi-am amintit. Viata ei la tara era simpla dar in fiecare zi uitandu-se in oglinda uita de sarcie si  isi spunea;_ Olinda oglinjoara , cine-i cea mai frumoasa  , si cea mai seducatoare din tara ? 
Oglinda putin fumurie care deja din cauza varstei nu prea mai are chef de vorbe ai raspundea greu si anevoios, fiin plictisita ca toata feminitatea din  familie vrea sa fie pe acelasi nivel, adica frumoase si bogate  
._ Tu ,  tu si tu, ve-ti fi frumoase , bogate si cunoscute , dar la ultimul cuvant care era "pentru putin timp" oglinda se sparseiar cioburile se gandi Julieta "nu aduc fericirea". Cuvintele au fost uitate si iata ca Julita  a ajuns o femeie frumoasa , inalta si dorita de toata masculinitatea incinsa.  Exact cand viata era mai frumoasa si cand tineretea se aprindea in ea iata ca apare  Rumeo, care domnea peste pamanturi peste zari , peste mari si care ai promite tot universul.;  Julita spune in sinea sa"
 _ Este  tot ce mi-am dorit,  El este salvatorul este este cel care imi v-a cumpara o oglinda venetiana in care pot sa ma vad eu, mama si sora. Pe tata da-l incolo , nu mi-a dat bani , nu am nevoie de el Sa ramana acolo in satul lui si sa inoate prin ape pentru a ajunge la mine.Da satul era inconjurat de ape mici;  de niste rauri care se umflau cel mai des cand ploua  si unde Toate cele trei isi faceau baie pentru ca de se mai scalda omul, odata de caldura , o data de miros si odata sa treaca in alt sat sau stat. Deci poate   omul visa ca trece raul inot sau pe picioare dar iata ca Julita  vrea sa treaca oceanul. Nici gand ca pleaca singura , Traverseaza si mama si sora ca asa era in satul natatl traversa toata familia raul. Una este raul si alta e oceanul , dar este foarte simplu traversam oceanul ca la noi la Dambovita e apa mica si o trece toata lumea .Si uite asa a ajuns Juli sa traverseze oceanul ca la bors la vecina , indrazneste cineva a visa la asa ceva? Pai una e sa visezi si alta sa fie real. Ce viata frumoasa domnule , dar taman cand sa fie diva peste ocean Juli se gandi ca nu vrea sa moara impreuna cu "Rumio" si il parasi definitiv . Ce scandal intre "Rumio" si Juli a fost de a auzit o tara intreaga : Numai peste ocean nu s-a dus vestea , pentru ca .. Juli era cunoscuta doar la noi ! In schimb , pentru libertatea ei a renuntat la a traversa oceanul care semana cu Zebra de pietoni de la universitate . Juli impreuna cu mama si sora au cautat cioburile de la oglinda sparta pentru a se oglindi fara sa mai intrebe NIMIC . Fiecare se uita in ciobul ei pentru ca oglinda Venetiana nu le-a apartinut niciodata ..

Niciun comentariu: