2.7.10

De ce a disparut Chiorul ca magaru-n ceata ?

De ADEVĂRATUL SERVICIU ROMÂN DE INFORMAŢII

PE TRAIAN BĂSESCU L-A AJUNS BĂTAIA LUI DUMNEZEU: BOLNAVUL NAŢIONAL A PARALIZAT ŞI A FOST INTERNAT LA SPITALUL MILITAR - SECRETOMANIE MAI CEVA CA LA NASA, ÎNAINTE DE LANSAREA UNEI NAVE COSMICE! Surse din preajma Dictachiorului confirmă informaţiile conform cărora, miercuri după-amiază, Traian Băsescu a fost dus de urgenţă la Spitalul Militar Central. Imediat, SPP a instituit un control drastic al informaţiei, prin monitorizarea celor din preajma Bolnavului Naţional, inclusiv a telefoanelor angajaţilor din sistemul de pază sau care răspund de buna funcţionare a activităţilor din spital.

Conform ştirilor ajunse la noi din mai multe surse, firul evenimentelor pare să fie următorul: Începînd cu orele 15 ale zilei de miercuri, Băsescu a început să se vaite de dureri de cap, mult mai serioase decît de obicei, şi de faptul că se învîrte pămîntul cu el, indiferent de poziţia în care era (în picioare, pe scaun sau culcat). Totodată, în timp ce medicii se străduiau să-i administreze calmante, el a fost cuprins de accese violente de vomă, combinate cu o puternică erupţie de sînge pe nas. În aceste condiţii, în care criza părea mult mai gravă decît manifestările obişnuite, în jurul orelor 16,30, medicii SPP au luat hotărîrea ca acesta să fie transportat la Spitalul Militar, unde să fie supus unei investigaţii amănunţite. Conform informaţiilor iniţiale, medicii îl suspectau pe Matroz de un anevrism cerebral, cu atît mai mult cu cît, din punct de vedere fizic, părea paralizat (partea stîngă a corpului era amorţită total, gura i se strîmbase pe aceeaşi parte, într-un rictus neverosimil, iar picioarele nu le mai putea mişca deloc). Ţinînd cont de toate aceste simptome, mai mult decît alarmante, medicii SPP l-au suit în Salvarea specială a Serviciului, iar la Spitalul Militar a fost convocată (în secret) Comisia Medicală abilitată de Hotărîrea CSAT să ia decizii în astfel de situaţii de criză.
Această comisie l-a primit pe pacient în spital şi a decis efectuarea unei tomografii computerizate a cutiei craniene a pacientului. După analiza acestei tomografii, medicii au căzut de acord asupra tratamentului: perfuzii. Între timp, a ajuns la spital şi Maria Băsescu, care a anunţat-o şi pe fiica mai mare, Ioana, să se întoarcă repede în Bucureşti, dată fiind situaţia teribilă în care se află tatăl ei. Deşi informaţiile cu privire la această problemă vin foarte greu şi de multe ori deformate, din pricina secretomaniei instituite de fiecare dată în jurul acestei probleme, am aflat că situaţia medicală a Matrozului este departe de a fi stabilizată. Paralizia instituită la nivelul membrelor inferioare se menţine, iar medicii au hotărît păstrarea lui în stare de internare. În cursul serii, au fost convocaţi şi chemaţi de urgenţă în România 2 medici ai clinicii din Bologna (Italia).
Pe de altă parte, din raţiuni de securitate sau doar de manipulare a informaţiei şi de intoxicare (pentru a da impresia că Traian Băsescu a plecat din spital), la Vila Lac 2 a fost instituit un dispozitiv de pază special, coordonat de adjunctul SPP Alexandru Burian şi format din acele cadre considerate loiale, majoritatea membri ai celebrului Grup Zeus din interiorul SPP. Aceleaşi surse spun că toate cadrele din aparatul de pază au fost puse sub consemn special şi, deocamdată, nimeni nu intră sau nu iese din dispozitiv pînă la noi ordine. O altă componentă a procesului de manipulare a informaţiei la care cetăţenii României sînt supuşi o reprezintă comunicările oficiale care vin de la Cotroceni şi care acreditează ideea unui preşedinte bine, sănătos, în exerciţiul funcţiunii. Conform acestora, Pazvante Chiorul ar fi semnat, miercuri după-amiază, Decretele de promulgare a noilor Coduri de Procedură Civilă şi Penală, iar joi dimineaţă ar fi promulgat, prin Decret prezidenţial, alte două legi, una care ratifică un protocol încheiat de România privind conservarea biodiversităţii biologice şi o alta referitoare la o serie de reglementări în prestarea unor servicii pentru Agricultură. De asemenea, joi după-amiază, o maşină la volanul căreia părea a fi Băsescu a trecut pe Str. Radu Beller, din Capitală - era o sosie a lui, fiindcă are şi aşa ceva. O notă proastă pentru presă, în primul rînd pentru posturile de Televiziune, care dau imagini vechi cu Băsescu, unele de 5 ani, dar nu suflă o vorbă despre starea lui actuală. Ce fel de "Televiziuni de ştiri" mai sînt astea?

Niciun comentariu: